Тамара Коблик

Після пожежі на Микулинецькій взяли проби на якість повітря

Також у місті розміщені датчики громадського контролю за якістю повітря, які відображають значення Індексу якості повітря 48, тобто це повітря у місті чисте, в межах норми

Тернопільська міська рада направила запит в ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» щодо інформації про якість повітря після нічної пожежі на підприємстві по виробництву пінопласту. Працівники центру, відповідно до регламенту, візьмуть проби атмосферного повітря та проведуть необхідні дослідження. Про результати перевірки повідомлять додатково на сайті міської ради. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Тернопільській області, вночі 20 вересня надійшло повідомлення про пожежу на території підприємства, що знаходиться на вулиці Микулинецькій. На об’єкті працювало два відділення частини спеціальної пожежної техніки.

Після прибуття рятувальників на місце події було встановлено, що горять залишки пінопласту та сировини для його виготовлення на площі 400 квадратних метрів. Важливо відзначити, що ця подія сталася на тій же самій території, де мала місце пожежа 10 вересня 2023 року. Станом на 05:00 год ранку пожежу вдалося локалізувати на площі 250 квадратних метрів, і вже о 05:06 год її було повністю ліквідовано. Наразі проводяться заходи з проливки місця пожежі. У процесі ліквідації було залучено три одиниці техніки та дев’ять вогнеборців.

Станом на 09:00 ранку, за даними ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» радіаційний фон у Тернополі та області знаходиться в межах норми з наступними показниками у м. Тернопіль - 13 мкР/год.

Також у місті розміщені датчики громадського контролю за якістю повітря, які відображають значення Індексу якості повітря 48, тобто це повітря у місті чисте, в межах норми. За даними Тернопільського гідрометцентру напрям вітру - західний.

Нагадаємо, внаслідок пожежі 10 вересня у Тернополі зафіксували перевищення гранично допустимих норм небезпечних речових - фенолу і формальдегіду. Цю інформацію оприлюднили близько 18.00 10 вересня. 

Поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі на заводі у Тернополі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео