Пластуни зі всієї Тернопільщини взяли участь у заході «Крути 2024» (фото)

Окружний пластовий захід провели у Зборові до Дня пам’яті Героїв Крут

150 пластунів зі всієї Тернопільщини взяли участь в Окружному пластовому заході «Крути 2024» до Дня памʼяті Героїв Крут. Подія відбулася у Зборові 26 січня, організатор – Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр, повідомляє пресслужба Тернопільської облради. Впродовж трьох днів молоді розповідали про передумови, причини та перебіг бою під Крутами. А також провели вишкіл із військової та медичної підготовки, перевірили фізичну та інтелектуальну підготовку юнацтва тощо.

Мета події – плекати героїзм та жертовність юнаків, які загинули захищаючи рідну землю, провести паралель із сучасною війною та пояснити молоді важливість захисту Батьківщини. На відкритті заходу побував перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук, який наголосив на тому, що бій на станції Крути відіграв стратегічну роль для української держави. Адже відважний подвиг українських добровольців дозволив затримати ворога на кілька днів. Цього часу було достатньо, щоб дати можливість керівництву УНР укласти мирний договір у Брест-Литовську та зберегти українську державу.

Бій під Крутами – це був бій за майбутнє нашої країни. Цей бій триває досі. Молоді воїни, які у 1918 році протистояли у бою кількатисячній більшовицькій армії, приклад самопожертви та відданості рідній землі. Сучасна молодь повинна знати історію своєї держави, історію героїчних подвигів українців, які віддавали життя, щоб зберегти державу. Схиляємо голови перед подвигом та відвагою Героїв Крут та дякуємо сучасним Героям-захисникам, які боронять Україну, – зазначив Володимир Болєщук.

Читайте також: Серед учасників бою під Крутами були вихідці з Тернопільщини: хто вони

Фото пресслужби Тернопільської облради

Вибір читачів за тиждень

Відео