Тамара Коблик

Податківець, який працював на окупанта, сидітиме за ґратами 15 років

На даний час засуджений перебуває на тимчасово окупованій ворогом території України і строк відбування покарання рахуватиметься з моменту його затримання

суд

Тернопільський апеляційний суд залишив у силі вирок Тернопільського міськрайонного суду - 15 років позбавлення волі громадянину України, який добровільно обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор Тернопільської обласної прокуратури довів у суді, що громадянин України у квітні 2022 року пішов на співпрацю з ворогом, обійнявши посаду начальника «Старобільської об’єднаної державної податкової інспекції ЛНР» на окупованій території Луганщини.

Для отримання відповідних владних повноважень та за власним бажанням чоловік виконував завдання, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями незаконного органу, покладені на нього представниками окупаційної адміністрації держави-агресора.

На даний час засуджений перебуває на тимчасово окупованій ворогом території України і строк відбування покарання рахуватиметься з моменту його затримання.

Захисник засудженого оскаржив вирок суду першої інстанції, проте апеляційний суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а рішення Тернопільського міськрайонного суду – без змін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео