Ростислав Фук

«Поліфонія світла»: тернополян запрошують на відкриття фотовиставки бійця Юрія Костишина

Виставка триватиме до 5 березня, вхід вільний

Відкриття фотовиставки «Поліфонія світла» тернопільського військовослужбовця Юрія Костишина (Кіт Характерник) відбудеться у креативному кластері Na пошті 15 лютого, о 19:00.  

Ще одна виставка у креативному кластері Na пошті, яка не лише документує війну, але й невгасимий творчий потяг українців, що навіть поміж щоденних обстрілів не втрачають здатності бачити красу, - кажуть організатори.

Юрій Костишин - випускник географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету їм. В. Гнатюка воює ще з 2015 року. З початком великої війни пішов добровольцем до Збройних Сил України. Стояв на захисті Київщини, потім Донеччини, а нині воює у складі тернопільської 44-ої окремої артилерійської бригади на Запоріжжі. Відволіктися від суворої реальності допомагало захоплення мобільною фотографією. 

Окрім фотографії, Юрій захоплююється мистецтвом та літературою, тому став співавтором двох книг. Також захисник озвучив аудіозбірку «Незламні», а його фотороботи використали в артбуці «#4.5.0». Думки, які військовослужбовець виливає у текст, можна почитати й у його соцмережах. На запитання, чи хотів би Юрій розвинути свою діяльність письменника, сором’язливо відповідає так, але додає: «після перемоги, коли буде більше часу на творчість». 

Нагадаємо, днями виставку Юрія Костишина відкрили в Тернопільському національному педагогічному університеті. Але для Na пошті чоловік зібрав інші світлини зі свого архіву.

Назву обрав «Поліфонія світла». Доволі іронічно, адже більшість знімків - чорно-білі. Що, втім, не заважає побачити у них все різнобарв‘я військових буднів, - йдеться в повідомленні.

Виставка триватиме до 5 березня, вхід вільний.

Фото Na Пошті та Юрія Костишина

Вибір читачів за тиждень

Відео