Тамара Коблик

Помер відомий український письменник Дмитро Капранов

Що стало причиною смерті наразі не відомо

Сьогодні, 16 квітня, помер публіцист і громадський діяч Дмитро Капранов. Йому було 56 років. Про це повідомили на сторінці братів Капранових у Facebook.

Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте, — йдеться у повідомленні.

Словами співчуття поділився Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у фейсбуці, проілюструвавши їх зображенням першого твору братів-письменників:

Сьогодні пішов з життя Дмитро, один з Братів Капранови. Невимовно сумно. Оптиміст, життєлюб, фантазер, патріот. Дякую, що був з нами. Не всі, певно, знають, що першим твором братів був оцей журнал української фантастики «Брати», який вийшов українською мовою у Москві у 1991-му ще до проголошення незалежності. Але з космонавтом з тризубом на обкладинці. Задовго до Каденюка. Космічного лету тобі, Дмитре.

Брати Дмитро та Віталій Капранови — українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі та блогери.

Дмитро Капранов народився 24 липня 1967 року в Дубоссарах, нині Молдова. 

Дитинство провів в Очакові Миколаївської області, там же у 1984 році закінчив середню школу. Вищу освіту здобував в Уральському політехнічному інституті (Свердловськ, РФ) та Московському енергетичному інституті за фахом «Технічна кібернетика».

Письменник працював в тандемі зі своїм братом-близнюком Віталієм. 4 вересня 2019 року брати Капранови створили свій YouTube-канал «імені Т. Г. Шевченка», на якому розповідають про історію України.

З 24 лютого 2022 року, з початку російського вторгнення в Україну, письменники брати Капранови боролися з окупантами зі зброєю в руках у Києві в лавах полку «Азов».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео