Ростислав Фук

Представники Тернопільщини посіли призове місце на Кубку світу з авіамодельного спорту

Кубок світу днями проходив у німецькому місті Зебніц .У змаганнях взяли участь 48 спортсменів, в тому числі й команда України

Представники Тернопільщини Андрій Луцик (пілот) та Сергій Мар’яш (механік) посіли третє місце у престижних міжнародних змаганнях Кубка світу з авіамодельного спорту в класі моделей повітряного бою F-2D. Про це повідомили у відділі інформації та зв'язків з громадськістю Західноукраїнського національного університету.

Кубок світу днями проходив у німецькому місті Зебніц. У змаганнях взяли участь 48 спортсменів, в тому числі й команда України.

Сергій Мар’яш навчається у Західноукраїнському національному університеті на соціально-гуманітарному факультеті. Студент уже неодноразово завойовував перші місця та гран-прі на численних загальнонаціональних і міжнародних змаганнях.

Сергій вирішив перетворити своє хобі – виготовлення моделей планерів у професійну освітню діяльність, пов’язану із соціалізацією молоді.  Для реалізації цієї мрії він обрав навчання на соціально-гуманітарному факультеті ЗУНУ за спеціальністю «Соціальна робота».

Саме цей фах дасть змогу працювати соціальним педагогом у дитячо-юнацьких спортивних школах й навчати молодь авіамоделюванню. Однією із сфер освітньо-виховної роботи соціального педагога є організація дозвілля молоді у формі спортивно-трудової діяльності. Разом з тим, соціальний працівник саме за допомогою методів ігрової діяльності та трудотерапії здатен соціалізувати та ресоціалізувати девіантних підлітків, дітей вулиці, дітей з неблагополучних сімей і навіть юнаків у пенітенціарних (виправних) закладах. Отож бажання займатися своєю улюбленою справою на професійному рівні і водночас реалізовувати важливу місію соціалізації молоді й зумовили вибір спеціальності «Соціальна робота», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Студент тернопільського університету став бронзовим призером Чемпіонату Європи з баскетболу

Фото ЗУНУ

Вибір читачів за тиждень

Відео