Ростислав Фук

Президент пояснив, чому звільнили Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ

Зеленський зауважив, що не йдеться про «перезавантаження напрямків дій», про «речі, які довго не змінювалися»

Президент Володимир Зеленський пояснив звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ потребою у «перезавантаженні». Про це він сказав в інтерв’ю FoxNews, пише Радіо Свобода.

При цьому Зеленський зауважив, що не йдеться про «перезавантаження напрямків дій», про «речі, які довго не змінювалися».

Нам потрібно бути більш швидкими. А для цього потрібно позбавитись бюрократії, яка в нас є. В іншому випадку, у нас немає шансу. Бути розумними, технологічно (оснащеними) і швидкими. Час – це гроші, а в нашому випадку, час – людські життя», – сказав президент, відповідаючи на запитання «Чому звільнили головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного?»

У Зеленського також запитали про нагороду Героя України для Залужного, та чи означає це, що він надалі підтримуватиме президента чи, можливо, піде в опозицію.

Це його вибір. Він захищав нашу країну. І за це я нагородив його цим званням Героя України. Я дуже йому вдячний за це, – відповів Зеленський.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на це місце генерал-полковника Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами.

Також Зеленський вніс зміни до складу Ради національної безпеки і оборони та Ставки Верховного головнокомандувача

Фото з телеграм-каналу Володимира Зеленського

Вибір читачів за тиждень

Відео