Ростислав Фук

Попереду спекотний тиждень: де шукати прохолоду в Тернополі (фото)

Водограї, басейни, пляжі, освіжаючі парасольки – у Тернополі є багато місць, де можна врятуватися від спеки

Свято Маковія, яке відзначали 14 серпня, відкрило спекотний тиждень на Тернопільщині. Попереду справжня літня погода, яку приніс до нас антициклон Lotte. Найближчими днями стовпчики термометра піднімуться до +31. Журналісти Терену зробили підбірку місць, де в Тернополі знайти прохолоду та краще перебути спеку.

Так, цікаві місця для відпочинку з басейнами та водоймами можна знайти у Тернополі та області. 

«Дальній пляж», Тернопіль

Один з найвідоміших пляжів файного міста. Тут облаштовані вбиральні, роздягальні, сміттєві баки, розміщенні таблиці з правилами поведінки на воді. За безпекою стежать рятувальники. 

Дорога від готелю «Галичина» до пляжної зони – майже ідеальна. Добиратися до пляжу можна пішки, власним авто чи таксі. Також у будні до «Дальнього пляжу» курсує один теплохід, а у вихідні - два.

«Дальній пляж», Тернопіль

Пляж «Циганка», вул. Білецька, Тернопіль

На пляжі «Циганка» у Тернополі декілька років тому облаштували цікавий громадський простір. Тут є піщаний пляж і газон, встановили шезлонги, роздягалки, вбиральні. Поруч - кафе, волейбольний майданчик, пішохідний фонтан, де під час спеки особливо люблять гратися діти. Також тут є рятувальники, які стежать за безпекою. Однак зверніть увагу: люди нарікають на різкий та незручний спуск у воду.

Пляж «Циганка», вул. Білецька, Тернопіль

Окрім того, для відпочинку, не виїжджаючи з міста, є різні варіанти катання на катамаранах, теплоходах, каяках, САП-бордах.

Освіжаючі парасольки

Нагадаємо, 13 липня у Тернополі запрацювали водні освіжаючі парасольки. Їх можна знайти при вході в парк «Сопільче» та парк ім. Шевченка, на бульв. Данила Галицького і Дмитра Вишневецького, Театральному майдані, вул. Замковій, вул. Петра Конашевича-Сагайдачного. Працюють парасольки при сонячній погоді і тоді, коли температура повітря сягатиме позначки +28 градусів.

Освіжаюча парасолька на Театральному майдані

Водограї

Упродовж літа з 11:00 до 21:00 у Тернополі працюють водограї.  Їх шукайте на бульварі Тараса Шевченка, в парку Національного відродження, на бульварі Данила Галицького та на бульварі Дмитра Вишневецького, а також фонтани «Каскад», «Кульбаба», «Життя», «Спогад», на пляжі «Циганка» та аераційний фонтан на Тернопільському ставі.

Водограй "Кульбаба"

Читайте також: Які напої найкраще пити у спеку

Морозиво і багато води: як тернополяни рятуються від спеки

Фото Терену та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео