Ростислав Фук

Воював проти ЗСУ: на Тернопільщині судитимуть підозрюваного у тероризмі

За даними слідства, підозрюваний також брав участь в утриманні патріотично налаштованих українців на тимчасово окупованій території Херсонщини

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донецька, обвинуваченого у державній зраді та у добровільній участі в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації «днр» під час воєнного стану. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин України у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне воєнізоване формування - так званий «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву» терористичної організації «днр».

З квітня по листопад 2022 року підозрюваний на посаді стрільця-радіотелефоніста під позивним «Фенікс» воював на боці ворога зі Збройними Силами України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, належне зберігання й утримання у справному стані виданої йому зброї, ведення і коригування вогню по українських військовослужбовцях.

Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Упродовж вказаного часу донеччанин виконував інші злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області.

Підозрюваному інкримінують частину 2 статті 111 та частину 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео