Ростислав Фук

Ракетні обстріли пошкодили лінії електропередач на Львівщині: у якому стані енергосистема України

Через пошкодження на території Білорусі вимикалась також лінія, яка живить Чорнобильську АЕС

У Львівській області через знеструмлення лінії 330 кВ без світла залишалися майже 290 тисяч абонентів. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики України.

Зокрема внаслідок нічного ворожого ракетного обстрілу у Львові відключено три лінії 0,4 кВ, які живлять близько 100 абонентів. Проводиться додаткове обстеження мереж.

Через пошкодження вимикалася також лінія 330 кВ, яка живить Чорнобильську АЕС. Місце пошкодження виявили на території Білорусі. Окрім того, через пошкодження обладнання відключалася підстанція 220 кВ у Івано-Франківській області.

Як повідомляють у пресслужбі «Укренерго», через бойові дії загалом знеструмлені 404 населених пункти. Наразі здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини, Польщі, Молдови упродовж всієї доби з максимальною потужністю в окремі години до 1048 МВт. Експорт відсутній.

Також були пошкодження в Дніпропетровській області, наразі всі споживачі заживлені.

Внаслідок обстрілів росіянами є нові пошкодження у мережах на Донеччині, Сумщині, Харківщині та Херсонщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

В аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях, які взимку зазнали масованих ракетних ударів ворога.

Загалом кількість блоків електростанцій в роботі обмежена. Адже тривають масштабні ремонти на багатьох теплових електростанціях, а також у планових ремонтах – частина атомних енергоблоків. Це суттєво обмежує можливість забезпечувати зростаюче споживання, особливо у вечірні години, – кажуть в «Укренерго».

Нагадаємо, росіяни атакували Львівщину крилатими ракетами в період з 5:20 до 5:30. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72. Одна з ракет влучила по території дитячого садка.

Читайте також: Уночі ворог запустив по Україні 28 крилатих ракет

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео