Ростислав Фук

19 травмованих, пошкоджено 40 будинків: Львівщина рахує збитки після ракетних атак (фото)

Одну ракету зранку 15 серпня сили ППО збили, ще 6 – влучили

Росіяни атакували Львівщину крилатими ракетами в період з 5:20 до 5:30, повідомляє голова обласної військової адміністрації Максим Козицький. За його словами, одну ракету сили ППО збили, ще 6 – влучили.

Під час цієї ракетної атаки, на щастя, обійшлося без загиблих. Постраждали 15 людей. Наймолодшій потерпілій 10 років, найстаршій – 72. У більшості потерпілих подряпини й порізи через вибиті вікна, забої. П'ятьох людей госпіталізували, йдеться у повідомленні голови ОВА станом на 10.30. 

Окупанти пошкодили близько 40 будинків, з них у Львові зазнали руйнувань 20 у Залізничному районі. Найбільше – на вулицях Каховській та Патона. Були загоряння, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі «Монада» вибиті вікна, також сталося загоряння у трьох будівлях промислового підприємства.

Нагадаємо, одна з ракет влучила по території дитячого садка.

У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, з них 6 – критично. Також пошкоджені легкові автомобілі.

У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі. Потерпілих нема.

Станом на 10:30 триває обстеження пошкоджених будівель та ліквідація наслідків удару.

До слова, мешканці, чиї домівки зазнали руйнувань та пошкоджень, можуть на платформі Дія подати запит на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування – 200 тисяч гривень.

Станом на 15.00  кількість людей у Львівській області, які постраждали внаслідок ракетної атаки pociян цієї ночі, зросла до 19, повідомляє Максим Козицький. 

Серед них є шестеро осіб старшого віку, яким від 62 до 75 років. У більшості постраждалих діагностували забої, різані рани та гострі реакції на стрес. Десятирічна дитина, про яку я згадував раніше, має забій стопи. Найважливіше – усі живі. Людям надають необхідну допомогу, йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Уночі ворог запустив по Україні 28 крилатих ракет

Фото Укрінформ та Андрія Садового

Вибір читачів за тиждень

Відео