Тамара Коблик

росія завдала кілька ракетних ударів по Львову. Є загиблі (оновлено)

Ракети були випущені з Каспійського моря. Три вдарили по об'єкті військової інфраструктури, одна - по шиномонтажу

Зранку, 18 квітня, близько 8.30 по Львову вдарили 4 ракети. Внаслідок цієї атаки загинуло семеро людей, ще 11 травмовані. Про ситуацію станом на 12.30 повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький.

Це були крилаті ракети повітряного базування. За попередньою інформацією, їх випустили з Каспійського регіону. Три ракети вдарили по об‘єкті військової інфраструктури. Одна – по шиномонтажу. Перший об‘єкт – це склади, які не використовували, - йдеться у повідомленні. 

Внаслідок влучань сталися пожежі. На обидвох об‘єктах їх уже повністю загасили. Підрозділи ДСНС розбирають завали. Обидва об‘єкти зруйновані повністю.

На жаль, є загиблі. Станом на цю годину (12.30) відомо про 7 загиблих. Це перші загиблі внаслідок влучання по Львову. Також наразі відомо про 11 постраждалих. Серед них – одна дитина. Троє постраждалих у важкому стані. У дитини незначні ушкодження. Дані щодо загиблих та постраждалих ще можуть змінюватися. Навколо місць влучання пошкоджені вікна у будинках та транспортні засоби. Дякую нашим силам ППО! Вони роблять надзвичайний вклад у те, щоб над нашими головами небо було спокійним, - зазначає Максим Козицький. 

Пошкоджено близько 40 автомобілів


Як повідомляє міський голова Львова Андрій Садовий, пошкоджено або знищено близько 40 автомобілів. Від ударної хвилі розбиті вікна в готелі поблизу. В ньому живуть евакуйовані українці.

За словами мера Львова, серед поранених трирічний Артем. Разом з мамою приїхав з Харкова, щоб врятуватись від війни. Але російська ракета знайшла їх у Львові. Дитині надали всю необхідну допомогу. Загрози життю немає.

Ще троє постраждалих у важкому стані в реанімації. Наші лікарі роблять все можливе, щоб їх врятувати. 7 людей загинуло. Це перші смерті мирних мешканців на території нашого міста. Наймолодшому загиблому 30 років. Світла пам’ять...Ми сумуємо за загиблими, але повинні мати максимальну пильність. Ворог починає звіріти. Удари по цивільних об’єктах можуть збільшуватись. Сьогодні в Україні немає безпечних міст. Тому ще раз наголошую, прошу всіх мешканців – коли ви чуєте сирену, будь ласка, йдіть в укриття! - каже Садовий. 

Фото голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна

Вибір читачів за тиждень

Відео