Тамара Коблик

Школяр з Тернопільщини віддав гроші з Дня народження на дрони

6 000 грн вже залучені до загального збору на дрони

10-річний Іванко Ваврійчук з Ланівців передав всі кошти, які зібрав у свій День народження, на закупівлю дронів. Тато школяра другий рік поспіль боронить Україну від загарбника. Про це розповіла волонтерка Богданка Барва на своїй сторінці у фейсбуці.

Маленький 10-річний хлопчик з добрими й щирими оченятами робить свій перший, такий по-дорослому серйозний вчинок — передає всі кошти, які зібрав у свій день народження, — йдеться у повідомленні. — Коли бачу вперше Іванка, не стримую бажання його обійняти. Спілкуємось, дякую йому за підтримку, кажу —  ти ж напевно всі гроші свої віддав? — Ні… і як тільки думаю, що це й так дуже гарно, і то ж нормально, якщо малий і для себе придбати можливо щось хоче омріяне, але ні, каже посміхаючись сором’язливий Іванко: "мені не вистало грошей, та мама додала решту. Це так щиро й по людяному...

А ще діти зібрали й передали бляшанки для окопних свічок.

6 000 грн вже залучені до загального збору на дрони, зазначила волонтерка.

Нагадаємо, жителі села Білозірка Лановецької громади віддали 100 тис. грн на закупівлю FPV-дронів для ЗСУ. Ці гроші люди збирали для ремонту місцевої церкви святого Архистратига Михаїла. Кошти селяни жертвували протягом року, але спільною думкою вирішили їх передати в українське військо.

Фото зі сторінки Богдани Барви у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео