Ростислав Фук

Наші - вдома: звільнили 207 українських полонених (фото, відео)

Вітання Героям

Ще 207 українських захисників повернулися з російського полону 31 січня. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим. Зараз – чергова класна робота команди України. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко – молодці, – написав він.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що це вже 50-й обмін полоненими. За його словами, наразі повернулося на Батьківщину 3035 українців.

Серед звільнених воїни та цивільні. Зокрема багато оборонців Маріуполя, військових, що були на «Азовсталі», острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках.

Працівники нашого Офісу перебувають на місці здійснення обміну для того, аби проконтролювати дотримання прав людини, відповідно до міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій, — наголосив Омбудсман України.

Дмитро Лубінець зазначив, що хлопців, які вже сьогодні за довгий час почули голоси своїх рідних, переповнювали емоції. Не менш емоційно на дзвінки реагували і родини, які чекають на своїх батьків, синів, братів.

Далі у повернутих воїнів – тепла вечеря, отримання чистого одягу, медичний огляд, відновлення документів, банківських карток та реабілітація, – зазначив Омбудсман.

Нагадаємо, 3 січня відбувся найбільший обмін полонених від початку повномасштабної війни. Україна повернула 230 військових і цивільних громадян із російського полону. 

Читайте також: Серед звільнених з російського полону є жителі Тернопільщини

Фото Володимира Зеленського, відео Координаційного штабу

Вибір читачів за тиждень

Відео