Шведська журналістка під час ефіру назвала українських біженок повіями

Посольство України у Швеції закликало журналістку публічно перепросити перед українками, на що та відповіла, що їй немає за що вибачатися

У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми «IFS — invandrare för svenskar» на національному каналі SVT назвала українок повіями. Посольство України у Швеції вимагає від ведучої вибачення. Про це повідомляє «Wonderzine Україна», пише Фокус.

Вони блондинки та блакитноокі, тому ви не помічаєте їхньої присутності, крім як у борделях, — сказала на шоу журналістка.

Посольство України у Швеції відреагувало на коментар журналістки та закликало її публічно попросити вибачення в українок.

Вважаємо такі висловлення глибоко образливими й абсолютно неприйнятними, враховуючи обставини повномасштабної російської військової агресії проти України, яка змусила українських жінок рятувати своє життя й життя своїх дітей за кордоном. Закликаємо журналістку Елаф Алі до публічного вибачення, а керівництво каналу SVT — вжити необхідних заходів для унеможливлення подібних ситуацій у майбутньому, — ідеться в повідомленні дипломатичного відомства.

Невдовзі Елаф Алі написала в X, що «українці надзвичайно злі й бомбардують мене в Instagram і тут», а також що «божевільною є думка, що група людей (українців. — Ред.) має імунітет щодо жартів над ними». Вона також назвала обурених її словами людей «нечесними та лицемірними, які вдають, що піклуються про жінок». Про це пише Детектор Медіа.

На каналі на слова журналістки та на скандал, який вони викликали серед громадськості, не відреагували.

У мережі також відреагували на слова журналістки. Окремі громадяни Швеції перепросили за слова журналістки.

Від імені Швеції я хотів би перепросити за цю дурну суку. Тут, у Швеції, переважна більшість (97% за опитуваннями) підтримує Україну. Ця жінка — буквально нікчема, яка намагається привернути увагу, будучи провокаційною, — зазначив один із користувачів.

Крістіна Хілл, відповідальна видавчиня IFS і програмна менеджерка SVT, каже, що ніяк не каратимуть журналістку.

Ні, звичайно, ми цього не зробимо. Сказане в програмі – це в рамках свободи слова, — сказала вона.

Зрозуміло, що люди відреагували на коментар, сказала Гілл і наголосила, що IFS — це комедійна програма.

Це програма, яка грає зі стереотипами та національністю, які ми, можливо, не звикли чути у Швеції, і створює гумор із них, — каже вона.

Нагадаємо, біженку з України вбили в Німеччині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео