Стало відомо, хто виконуватиме обов’язки голови Тернопільської облради

Ексголову облради Михайла Головка звільнили шляхом таємного голосування під час сесії 26 жовтня

Обов’язки голови Тернопільської облради виконуватиме Володимир Болєщук. Таке рішення прийняли на сесії облради 26 жовтня. За це проголосували 49 депутатів.

Сьогодні на сесії був 51 депутат. Облрада дієздатна і буде працювати. Депутати сьогодні звільнили голову і надали мені повноваження виконувати обов'язки, відповідно зобов'язали провести всі реєстраційні дії. Тобто я зобов'язаний виконувати волю депутатів, - зазначає Володимир Болєщук.

Володимир Болєщук

В.о. голови облради також звертає увагу на те, що за звільнення Михайла Головка проголосував 51 депутат - це більшість.

Депутати сьогодні були одностайні. Вони вже втомилися від тієї невизначеності, від того корупційного скандалу, який триває ще з червня. І тому вони сьогодні прийшли і одностайно вирішили це питання. Я не боюся брати на себе відповідальності. Я хочу, щоб облрада працювала, і попередня сесія, яку я проводив 22 серпня, показала, що ми можемо приймати рішення. І сьогоднішня сесія показала, що тут уже немає ні фракцій, ні коаліцій. Сьогодні депутати зі всіх фракцій прийняли це рішення одноголосно. Я думаю, це більш ніж показовий момент, - каже Володимир Болєщук.

Нагадаємо, ексголову облради Михайла Головка звільнили шляхом таємного голосування під час сесії облради 26 жовтня.

Михайло Головко та двоє ексзаступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації є фігурантами кримінального провадження, пов'язаного з корупцією. Підозру їм повідомили у червні цього року.  

Довідка

Володимир Болєщук – український економіст, політик, військовий АТО, громадський діяч. Депутат Тернопільської обласної ради трьох скликань, виконувач обов'язків голови Тернопільської обласної ради з 26 жовтня 2023 року. До того – перший заступник голови Тернопільської обласної ради. Народився 17 грудня 1974 року у Тернополі. Навчався на факультеті економіки та управління в Тернопільській академії народного господарства за спеціальністю «Економіка підприємств» (1992—1996 рр.). Слухач магістратури цього ж вишу (диплом магістра державного управління) (1997—1998 рр.) Член політичної партії «За майбутнє», голова Тернопільської обласної організації політичної партії «За майбутнє».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео