Тамара Коблик

Як зберігати капусту: найдієвіші способи

Щоби зберегти якнайдовше свіжими пізні сорти капусти, її не зрізують, а виривають із коренем

Як і де правильно зберігати капусту, щоб вона не зіпсувалася передчасно, пише «Сільський господар».

Щоби зберегти якнайдовше свіжими пізні сорти капусти, її не зрізують, а виривають із коренем. До нього прив’язують мотузку й підвішують до стелі погреба.

У погреби стараються покласти якнайбільше продукції. Наприклад, ту ж капусту розкладають на банки з консервуванням. Насправді шкідливо зберігати разом коренеплоди, овочі, фрукти та консерви. Капуста виділяє газ етилен, який стимулює в інших овочів стрімке проростання.

Головки капусти добре зберігає газетний папір. Кожну капустину потрібно загорнути й викласти на полиці в погребі. Загорнуту в папір капусту можна розкладати й поверх картоплі.

Середньостиглі сорти капусти можуть розтріскатися ще до збору врожаю. Щоби головки залишилися цілими, у капусти надривають коріння. Для цього треба потягнути капустину із землі. Або покрутити її з боку в бік кілька разів. Робити це потрібно так, щоби корені залишилися в землі, а земляна грудка навколо кореня піднялася. Така капуста може стояти на грядці ще протягом місяця. Вона буде соковитою, свіжою. Але головка не трісне. Бо надмірної вологи рослина не отримає. Якщо осінь дощова, багато опадів, то надірвати коріння можна й у пізньостиглих сортів.

Читайте також: На тернопільському ринку вже продають шинковану капусту для квашення: які ціни (відео) 

Як найкраще зберігати картоплю

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео