Олена Чепіль

Суд поновив Василя Хомінця на посаді начальника Держпродспоживслужби Тернопільщини

Судовий процес тривав три роки. Чи готовий Василь Хомінець повернутися на посаду, з’ясували журналісти Терену

Тернопільський окружний адміністративний суд поновив Василя Хомінця на посаді начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. Рішення прийнято після трьох років судових процесів. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив адвокат Віталій Сідоров.

Рішення суду підлягає до негайного виконання, - зазначив Віталій Сідоров.

Василь Хомінець очолював Головне управління Держпродспоживслужби області з січня 2017 року. Звільнили його з цієї посади у грудні 2020 року через негативну оцінку щорічного оцінювання результатів виконання завдань державним службовцем. Після цього Василь Хомінець почав судитися й вже 22 червня Тернопільський суд поновив його на даній посаді. 

Найперше, як пояснює пан Хомінець, який нині є депутатом Тернопільської обласної ради, він подав позов до суду, аби захистити свої честь та гідність. Як повідомив він Терену, рішення суду дотримується та найближчим часом повернеться на посаду начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Я радий, що справедливість перемогла, тому обов’язково виконаю рішення суду і повернуся на посаду, яку займав ще з початку 2017 року, - зазначає Василь Хомінець. 

Нагадаємо, 2 березня Верховний Суд України скасував рішення судів двох інстанцій щодо непоновлення Василя Хомінця на посаді керівника управління. Справу скерували на новий розгляд до суду першої інстанції – Тернопільського окружного адміністративного суду, який власне 22 червня і виніс рішення.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео