Євгенія Цебрій

На Тернопільщині під час комендантської години поліціянти патрулюватимуть разом із працівниками військкоматів 

Під час різдвяно-новорічних свят правоохоронці нестимуть службу у посиленому режимі

Правоохоронці Тернопільщини посилено нестимуть службу під час відзначення різдвяних і новорічних свят. У період з 23 грудня до 2 січня до охорони публічного порядку у області щодобово заступатимуть близько 400 поліціянтів. Про це під час брифінгу 22 грудня повідомив начальник відділу охорони публічного порядку управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в області Степан Савик. 

Наряди будуть зорієнтовані на місця масового скупчення людей, на місця, де будуть проводити розважальні заходи. Працюватимуть також у період комендантської години та контролюватимуть режим роботи розважальних закладів, - каже він.

Під час Різдва наряди чергуватимуть біля найбільших культових споруд області. А також особливу увагу приділятимуть храмам у 23 населених пунктах, де відбуватимуться почергові  богослужіння. І у 47 населених пунктах, де в період з 2015 року і досі відбувалися переходи з однієї конфесії в іншу. 

Степан Савик також нагадує про заборону пересування під час дії комендантської години, яка рішенням ради оборони області у час військового стану триває від 00.00 до 5.00. 

Спільно з поліціянтами чергуватимуть працівники територіальних центрів комплектування, які будуть здійснювати патрулювання. ПОрушників будемо запрошувати у відділення поліції для встановлення особи та для встановлення, з якою метою вони пересувалися під час дії комендантської години, - зазначає правоохоронець. 

Жителі області повинні пам’ятати і про заборону використання піротехнічних засобів. 

Із 6 листопада цього року вступив у дію закон України “Про заборону продажу та використання піротехнічних засобів”. Із цією метою маємо прохання і попередження не використовувати їх. Бо по-перше, це відповідальність перед законом, а по-друге – моральна складова. Оскільки зараз багато бійців проходять реабілітацію, є багато поренених у медзакладах, у яких звуки вибухів можуть викликати негативні спогади і тривогу, - говорить Степан Савик. 

Під час свят жителі області просять не зловживати алкогольними напоями. Як показує практика, переважно правопорушення, як і кримінальні так і адміністративні, скоюють у стані алкосп’яніння. Якщо залишаєте свої домівки на свята, попросіть сусідів придивитися за помешканнями, аби уберегти їх від крадіжок. 


Нагадаємо, що в Україні діє єдиний номер для виклику екстрених служб - 112. Система одразу інтегрує кілька екстрених служб: поліцію, швидку допомогу, рятувальників, газову службу. Зателефонувавши на номер 112, можна зв’язатися з оператором, який перенаправить повідомлення до відповідної служби.

При отриманні повідомлення слід повідомити причину виклику, адресу, за якою потрібна допомога, а також прізвище, ім’я та номер телефону, який звернувся до служби 112.

Крім того, можна звернутися за допомогою безпосередньо:

  • 101 – Пожежна служба та служба порятунку (МНС України)
  • 102 – Поліція;
  • 103 - Екстрена медична допомога
  • 104 - Газова служба

Фото пресслужби обласної військової адміністрацї

Вибір читачів за тиждень

Відео