Олена Чепіль

Тернопільщина продовжує готуватися до опалювального сезону 

Наразі тривають перевірки котелень та генераторів

Тернопільщина на 60% готова до опалювального сезону 2023-2024. Наразі проводиться інвентаризація та планові ремонти котелень області, ретельно перевіряються тепломережі. Про це під час брифінгу 31 липня повідомив начальник обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

За його словами, 712 котелень, 2308 житлових будинків, 675 об’єктів соціально-культурного призначення уже готові до роботи. Тривають ремонтні роботи водопровідних, каналізаційних, теплових мереж.

Спільно з Мінінфраструктури України  «Тернопільводоканал» забезпечили генераторами великої потужності від 500 до 1400 кВт. Очікують ще 10 одиниць від 13 до 700 кВт для малих водоканалів.

Маємо бути налаштовані, що минулорічний сценарій може повторитися, тому продовжуємо працювати, аби належно підготуватися до опалювального сезону. Зараз всім головам територіальних громад та комунальним підприємствам, що займаються постачанням тепла та води, дається завдання перевірити генератори, які були поставлені минулого року, - зазначає Володимир Труш. 

Енергії, яка вироблятиметься зимою, буде достатньо, аби закрити потреби жителів області. Проте є й запасний варіант.

Якщо наші електростанції не справлятимуться з навантаженням, лише тоді включатимемо імпорт в Україну. Це запасний варіант, - повідомив очільник області. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео