Віра Олександрович

Тернопільщина: одеситів, які вимагали гроші у перевізника, залишать під вартою

Затримання

Троє чоловіків, які вимагали 30 тисяч гривень у перевізника на Тернопільщині, залишатимуться під вартою.

Як повідомили сьогодні, 18 жовтня, у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури, в обласному апеляційному суді підтримали позицію прокурорів про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави 3-м вимагачам.

Нагадаємо, нещодавно поблизу Почаєва правоохоронці затримали чоловіків, які вимагали від тернопільського підприємця 30 тис. грн і при несплаті коштів обіцяли знищити його майно та погрожували фізичною розправою йому і родичам. У суді першої інстанції частково задовольнили вимоги прокурора, взявши під варту підозрюваних за ч. 2 ст. ст. 189 КК України – «вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому» (карається позбавленням волі на строк від 3-х до 7 років – прим.).

Втім, всупереч клопотанням публічного обвинувача, суддя ще й визначив їм суму застави у 90 тис. 800 грн - кожному. Прокуратура оскаржила ці рішення в апеляції. І добилася свого – чоловіки сидітимуть у СІЗО.

Фото надане пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео