Ростислав Фук

Тернопільські нацгвардійці вшанували пам’ять бойового побратима Ігоря Гаврилюка (фото)

На могилі військовослужбовця зібрались рідні та побратими

29 січня минула перша річниця з дня загибелі сержанта Національної гвардії України Ігоря Гаврилюка. Про це Терену повідомила офіцерка з інформації та комунікації Нацгвардії України Надія Німець.

На могилі військовослужбовця зібрались рідні та побратими. Священнослужитель церкви Різдва Христового Василь Ожаківський відправив заупокійну панахиду за загиблим воїном.

Коли ми втрачаємо близьких людей, нам здається, що десь частинка нашого життя обірвалась, а частинка нашого серця відпала, і ми втратили найдорожче. Господь же каже: «Сотворив людину не для смерті, а для життя». Ми повинні пам’ятати, що наші рідні та побратими не загинули, а перейшли у життя вічне, — каже священнослужитель тернопільської церкви Різдва Христового Василь Божаківський, — Нехай наша стежка до могил воїнів не заростає. Схиляю голову перед родиною, яка виховала такого мужнього воїна. Всі вони гідні звання «Героя». Це гірке випробування, яке випало на долю нашої держави, дає нам важливий урок в майбутньому, щоб не повторювати помилок історії минулого. 

До пам’ятного надгробку присутні поклали квіти та запалили лампадки. Побратими згадують Ігоря як добру та чуйну людину, відповідального командира та справжнього друга.

На позиції під Новобахмутівкою він прослужив 2 місяці. Був на виконанні важливого завдання, під час якого отримав кульове поранення, не сумісне із життям. Ігор був чудовим командиром відділення, про якого ніхто не скаже злого слова, жодних нарікань. Він дуже любив свою сім’ю, дружину. Був справжнім воїном і захисником! Прикро втрачати таких друзів і побратимів, — розповідає про друга і побратима Ігоря Гаврилюка солдат Національної гвардії Олександр.

Сержант Національної гвардії Ігор Гаврилюк із 26 січня 2023 року вважався зниклим безвісти. Але, на жаль, згодом стало відомо про загибель військовика. Нацгвардійцю було 44 роки.

Фото Надії Німець

Вибір читачів за тиждень

Відео