Тамара Коблик

Тернопільські правоохоронці завершили розслідування злочинів «судді» із окупованої території

Обвинуваченого оголосили у розшук, оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території

Слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо чергового колаборанта, який на посаді так званого «судді» реалізовував політику російської федерації у галузі судочинства. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

У 2021 році житель м. Кам’янка-Дніпровська звільнився з посади секретаря районного суду і понад рік безуспішно займався пошуком роботи. Але після окупації міста росіянами, зрадник вирішив проблему власного працевлаштування, добровільно пішовши на співпрацю з органами окупаційної адміністрації.

Колаборант пристав на пропозицію гауляйтерів Запоріжжя та обійняв посаду «судді» у незаконному судовому органі окупантів - «Кам’янсько-Дніпровському районному суді».

На цій посаді він здійснював безпосередній розгляд кримінальних, цивільних та адміністративних справ, тим самим забезпечуючи функціонування фейкової «судової гілки влади» окупаційної адміністрації Запорізької області.

Служба безпеки завершила розслідування протиправної діяльності 34-річного чоловіка і направила до суду обвинувальний акт із доказами його вини. За порушення ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Обвинуваченого оголосили у розшук, оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Фото сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео