Для тернопільських матусь: бебі-боксів більше не видаватимуть

бебі-бокс

Новонародженим малюкам та їхнім батькам із Тернополя та області більше не видаватимуть бебі-боксів. Натомість вони отримуватимуть гроші.

Нагадаємо, що батьки новонароджених малюків вже з травня цього року не можуть отримати бажані пакунки, адже договори, як були раніше, не переуклали і тендери не продовжили. Зараз новоспеченим батькам замість пакунків малюка видаватимуть гроші, але ця процедура зовсім не з легких.

Щоб отримати бажані кошти, потрібно після народження дитини одному із батьків відкрити соціальний рахунок у найближчому відділенні ПриватБанку та купувати речі тільки за призначенням і у спеціальних магазинах.

бебі бокси
бебі бокси

В соціальній мережі Facebook активно обговорюють дану тему та невдоволені таким рішенням. Вони вважають, що не кожен зуміє витратити суму, яку їм пропонують замість бебі-боксів.

- Навіщо було зупиняти проект бебі-боксів?

В містах ще якось мамочки може і розберуться з цими виплатами, а от в селах як??? А якщо мама одна??? От бувають же ситуації, що немає нікого...як ця мама залишить грудну дитину і поїде десь, щось оформляти, а потім ще шукати невідомо де спец.магазини?

Кому це потрібно та вигідно? Чому останнім часом лиш щось зупиняють і відбирають... слів бракує... добралися до немовля, - написала Лариса Марчук у групі «Міністерство соціальної політики України».

Під кожним запитанням у коментарях до даної теми Міністерство соціальної політики України підписує: «Деталі повідомимо згодом». Цікаво, а що робити тим батькам, які досі так нічого і не отримали…

Деталі читайте згодом на «Терені».

Фото з відкритих джерел та з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео