Тернополян вчили як протистояти ворожій інформаційній операції

На тренінгах говорили про роль кожного і кожної у цій війні, а також важливість критичного мислення

Як захиститися від ворожого інформаційного впливу, коли немає часу на фактчекінг, відділити факти від інтерпретацій та не піддатися на маніпуляції у соцмережах та медіа, розповіли військові журналістки, експертки із медіабезпеки та медіаграмотності Алла Мегель та Марія Яремчук авторки навчального посібника «Ворожі ІПСО (інформаційно-психологічні операції). Як визначити та протистояти?».

Вже друга серія тренінгів на тему «Ворожі ІПСО. Як виявити та протистояти? 2.0» за їх участю відбулася у Тернополі та громадах області.

Заходи відвідало понад 200 учасниць та учасників, серед яких педагоги, волонтери, співробітники бібліотек, студенти, тимчасово переміщені особи.

На тренінгах жваво дискутували про роль кожного і кожної в інформаційній війні, а ще про важливість критичного мислення, ворожі інформаційні чіпи-меседжі, «життєвий цикл» фейку та багато іншого.

Заходи проводилися за підтримки міжнародного благодійного фонду «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив»

Проєкт «Ворожі ІПСО. Як виявити та протистояти. 2.0» відбувається в межах реалізації проєкту #ZMINA_2_0 “Субгранти для культурних проєктів” фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео