Оксана Бучко

Тернополяни можуть використати WhiteRibbonUA для захисту від домашнього насильства

Перший мобільний додаток для жінок і дітей, який може стати у нагоді у разі домашнього насильства, відтепер за необхідності можуть використовувати тернополяни.

мобільний додаток WhiteRibbonUA, який застосовують у разі домашнього насильства

Це WhiteRibbonUA, який запустили нещодавно в Україні. Він містить необхідні ресурси для допомоги та, у разі небезпеки, можливість повідомляти про надзвичайні ситуації відповідним органам.

- Сьогодення вимагає від суспільства і його представників сучасних методів та інструментів в усіх без винятку галузях діяльності. Основною функцією застосунку є прямий зв’язок з Національною поліцією України, - пояснює директорка Тернопільського обласного центру соціально-психологічної допомоги «Родина» практична психологиня Олена Нагірна. - Це дає змогу постраждалим миттєво повідомити правоохоронців про небезпечну ситуацію.  На мою думку, цей застосунок дасть  результат – збільшення кількості звернень,  складених адміністративних протоколів та термінових заборонених приписів стосовно тих осіб, які перебувають на обліку поліції в категорії кривдника. Даний застосунок допоможе мільйонам українських жінок знайти вихід у разі надзвичайної ситуації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео