Ростислав Фук

Тернополянка втратила майже 35 тис. гривень, повіривши псевдобанкіру

Зі слів потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, почав розповідати про проблеми з її банківської картки

телефонний шахрай

До правоохоронців надійшла інформація від тернополянки про те, що невідомий заволодів коштами з її банківської картки. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, почав розповідати про проблеми з її банківської картки. Потім попросив її виконати деякі операції в телефонному режимі та продиктувати йому код, який надійшов їй у смс. Жінка зробила усе, як сказав невідомий. У результаті з її картки незаконно списали 34 тисячі гривень.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Працівники поліції вкотре радять жителям області бути обережними та не довіряти телефонним незнайомцям. У жодному разі не повідомляйте нікому дані своєї картки та коди, які надходять вам на телефон. Не перераховуйте гроші на невідомі номери або рахунки. Також не варто робити будь-які операції з карткою по телефону, краще особисто піти у банк, – кажуть правоохоронці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео