Ростислав Фук

З'явилися результати перевірки щодо удару по 128-й бригаді

Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР

Головна інспекція МОУ доповіла про результати перевірки обставин ракетного удару по 128 окремій гірсько-штурмовій бригаді. Про це повідомив Міністр оборони України Рустем Умєров.

Нагадаємо, 3 листопада командування 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади зібрало певну кількість військовослужбовців для нагородження з нагоди Дня ракетних військ і артилерії. Під час шикування по місцю нагородження прилетіла російська ракета типу «Іскандер-М».

Загинуло щонайменше 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Володимир Возний та заступник командира 128-ї бригади підполковник Андрій Тарасенко.[

Зараз ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути. Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів, – каже Умєров.

За його словами, в цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження не вжили жодних централізованих безпекових заходів.

Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР.

Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання. Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима, – зазначив Міністр.

Нагадаємо, 7 листопада у Скориківській громаді зустріли загиблого військовослужбовця 49-річного Руслана Потєхіна, який загинув під час удару по 128 бригаді.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео