Тамара Коблик

Вночі Київ атакували іранськими дронами: є загиблі (фото)

Уламки дронів впали у п'яти районах столиці

У ніч проти четверга, 13 липня, загарбники атакували Київ іранськими дронами «Shahed». Сили ППО збили близько десятка цілей над Києвом, повідомляє Київська міська військова адміністрація. Але внаслідок чергової нічної атаки є загиблий, постраждалі та пошкодження житлових будинків.

Хроніка атаки на Київ 13 липня 2023

  • 00:15. Повітряна тривога оголошена в Києві та багатьох областях України;
  • 00:18. Мешканців столиці попередили про загрозу атаки БпЛА; 
  • 01:25 - 01:35. Вибухи пролунали в Києві;
  • 01:54 - 02:12. Стало відомо про подробиці наслідків російської атаки. 
  • 02:51. Рятувальники виявили загиблого в житловому будинку Подільського району.

Уламки дронів впали в Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах. Є пошкодження житлових будинків.

У Дарницькому районі травмувалися, отримавши осколкові поранення, двоє людей: дівчина 19 років та чоловік 23 років. Вони госпіталізовані. У подільському районі рятувальники виявили тіло людини в житловому будинку, де сталася пожежа.

За однією адресою рятувальники ліквідовували пожежу на балконі 5 поверху 16-поверхового житлового будинку. Внаслідок події було травмовано 2 людей (отруєння продуктами горіння), від госпіталізації вони відмовилися. Крім того, за даною адресою було врятовано та виведено на безпечну відстань 1 особу. За іншою адресою у 25-поверховому житловому будинку на рівні 25 поверху сталося пошкодження фасаду будівлі без послідуючого горіння. До прибуття рятувальників на місці було виявлено 2-х потерпілих з осколковими пораненнями, їх було госпіталізовано до медичного закладу, - повідомляє пресслужба ДСНС. 

Також сталося загоряння в 1-поверховій недіючій будівлі з розповсюдженням на дах на загальній площі 20 кв. м. Пожежу вогнеборці оперативно ліквідували. Вдалося приборкати й загоряння уламків на зеленій зоні прибудинкової території.

КМВА та ДСНС опублікували фото наслідків російського терору в Солом'янському, Шевченківському й Дарницькому районах.

Фото з телеграм-каналів КМВА та ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео