Ростислав Фук

У Почаївській лаврі моляться тисячі прихильників московського патріархату (фото)

Паломники прибули з різних кутків України

Тисячі прихильників московського патріархату прийшли на богослужіння до Почаївської лаври, що на Тернопільщині. Службу провели в день Успіння Пресвятої Богородиці, пише Суспільне.

Нагадаємо, перша група проча прийшла до Почаєва 26 серпня із Хмельниччини. Також є паломники з Києва, Рівного та Львова. Так, Галина та Надія з міста Сарни Рівненської області кажуть, ішли до Почаєва 8 днів.

За правопорядком на території Почаївської лаври стежили поліцейські. Про заходи безпеки під час богослужінь кореспондентам Суспільного не розповіли.

Всі питання пресцентру ГУНП в Тернопільській області, також на місці події є старший, а я не уповноважений давати коментарі від імені Нацполіції, — сказав один із правоохоронців.

Кореспонденти зателефонували до пресцентру Нацполіції Тернопільщини. Там сказали, що поки інформації про порушення у них немає. Про те, скільки саме людей сьогодні було в Почаївській лаврі, в поліції не повідомили.

Як писав Терен, на сесії Тернопільської обласної ради, яка відбулася 22 серпня, заборонили заборонила ходу паломників московського патріархату до Почаївської лаври.

Читайте також: Сотні вірян московського патріархату прийшли хресною ходою до Почаївської лаври

Фото Суспільного

Вибір читачів за тиждень

Відео