Ростислав Фук

У Тернополі дефіцит на антибіотики для дітей: батьки змушені шукати в інших містах

У Тернополі хворіли багато дітей. Кількість завезених препаратів не була розрахована на стільки хворих, пояснюють в аптеках

Аптека _ 2

В аптеках Тернополя немає антибіотиків у формі сиропу для дітей. Про це Cуспільному розповіла директорка обласного аптечного об’єднання Наталія Марків.

За її словами, придбати такі можна лише в інших населених пунктах області. Ці препарати понад рік в дефіциті.

Андрій Боднарчук батько дворічної доньки каже, коли дитина захворіла на пневмонію, їй виписали антибіотики у формі сиропу. Знайти ліки в Тернополі не зміг. Зрештою за ними їздив до Збаража.

Дитина таблетки випити не може, а у сиропі вип’є. Що характерно, що вони були по районах, були у Теребовлі, Зборові, Бучачі, Монастириську, але їх не було у Тернополі, – каже Андрій Боднарчук.

Фармацевт однієї з тернопільських аптек Сергій Березовський розповідає, таких антибіотиків справді зараз не продають:

Антибіотика зараз у дитячих формах випуску немає, бо був спалах захворювання саме серед дітей. Діти після вихідних пішли в школу і більше почали хворіти. Дуже мала кількість товару була завезена в Україну і не розрахована на ту кількість захворювання.

Генеральна директорка обласного аптечного об’єднання Наталія Марків каже, на Тернопільщині вже понад рік є дефіцит дитячих антибіотиків у формі сиропів:

Дистриб'ютори не дають пропозицію щодо даних лікарських засобів, відповідно, присутній дефіцит цих ліків у аптеках. Батьки не можуть знайти ці ліки. Якщо взяти місто Тернопіль, то тут іде більший товарообіг, тут скоріше купують. Більшість із цих лікарських засобів є імпортного виробництва, імпортери не імпортують в Україну.

Загалом на Тернопільщині за електронним рецептом ці препарати відпускають у 424 аптеках, каже Наталія Марків.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео