Оксана Бучко

У Тернополі не допустять підняття цін на газ?

тарифи

Платіжки за тепло у грудні шокували тернополян. Адже у цей місяць не змогли зробити звичний перерахунок, що суттєво зменшив би оплату за тепло і гарячу воду, як це було у попередні місяці. У той же час у мерії дали доручення «Теплокомуненерго» не допустити підвищення ціни у січні.

Про це йшлось на засіданні виконавчого комітету 13 січня.

- Ми знаємо, що мова йде про нелогічне підняття цін на газ, - пояснив мер. – Ми робили перерахунок від жовтня, зменшуючи ціну 10-20%.  Але від серпня до грудня ціна зросла на 80%. У грудні ми вперше зменшили її лише на 3%. На жаль, уряд не зробив жодного кроку для того, аби зменшити платіжки на газ ні для комунальних підприємств, ні оплати за тепло чи газ для населення. Завдяки введенню додаткової платіжки за транспортування, «Тернопільміськтеплокоменерго» щомісяця отримує збитків понад 4 мільйони гривень. Всі ці недоотримані кошти ми беремо з міського з бюджету, ці кошти не потрапляють в платіжки для населення.

Окрім того, мер дав доручення «Теплокомуненерго» надати пропозиції щодо того, на скільки можна зменшити ціну в січні.

Нагадаємо, на Тернопільщині у зв’язку із підняттям тарифів люди вийшли на масові протести. У зв’язку з цим представники партії «За майбутнє» ініціюють позачергові сесії рад різних рівнів, під час яких планують прийняти звернення до Кабінету Міністрів з вимогою переглянути захмарні ціни на газ, електроенергію, водопостачання. Під час засідань ініціюватимуть введення мораторію на підвищення цін на комунальні послуги щонайменше на 1 рік та встановлення економічно обґрунтованих тарифів на газ, електроенергію, водопостачання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео