Ростислав Фук

У Тернополі п’яний водій пропонував хабаря патрульним

Чоловіка попередили про відповідальність, проте він наполягав на своїй пропозиції

Під час патрулювання тернопільські інспектори зупинили водія автомобіля «Ford Sierra» за порушення правил дорожнього руху. При спілкуванні правоохоронці помітили, що чоловік має явні ознаки алкогольного сп’яніння, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Чоловіку запропонували пройти тест на освідування на місці зупинки, на що він погодився. Результат виявився позитивним — 0,6 проміле.

Аби уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував патрульним десять тисяч гривень. Поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії, згідно з статтею 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Проте попередження він проігнорував та наполягав на своїй пропозиції.

Факт пропозиція хабаря задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події поліцейські.

Правопорушник – 33-річний житель Тернопільського району.

За даним фактом пропозиції розпочали кримінальне провадження (частина1 статті 369 ККУ). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також на чоловіка поліцейські склали протокол за статтею 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння).

Читайте також: Протягом вихідних на Тернопільщині виявили 9 п’яних водіїв

На Тернопільщині п’яний водій збив дитину

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео