Тамара Коблик

У Тернополі представлять посмертну збірку оповідань Героя Олександра Осадка

Олександр Осадко загинув у липні 2022 року під час артобстрілу, врятувавши життя побратима

У вівторок, 12 вересня, у Тернополі відбудеться презентація збірки новел та оповідань «Жити не можна померти», написана воїном Олександром Осадком, (позивний «Танго»). Він загинув на Донеччині улітку 2022-го, виконуючи бойове завдання й урятувавши побратима.

Про неймовірного чоловіка, його шлях і тексти, в яких так багато гумору і справжності говоритимуть поетка Юлія Мусаковська та дружина Олександра Ганна Осадко.

Зустріч відбудеться у Книгарні «Є» (вул. Валова, 7-9). Початок о 18:30.

Економіст за освітою та будівельник за фахом, він ніколи не вважав себе людиною творчою і не надто серйозно ставився до своїх письменницьких спроб. Та ті кілька історій, які устиг створити, свідчать про його неабиякий хист, про витончене почуття гумору, про вміння помічати й майстерно змальовувати деталі, а також обирати персонажами харизматичних сільських мешканців, зображених вправним та влучним словом. А ще автор мав незбагненний дар зазирати в майбутнє, яке постає таким буденним і пророчим з реплік його героїв.

Придбати книгу Олександра Осадка можна за посиланням: starylev.com.ua/knyga-zyty-ne-mozna-pomerty

Олександр Осадко — український військовослужбовець, солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Почесний громадянин міста Тернополя (2022, посмертно).

Від 26 лютого 2022 року пішов на фронт у складі 105-ї окремої бригади територіальної оборони, згодом служив кулеметником 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Загинув 9 липня 2022 біля Мазанівки на Донеччині, під час артилерійського обстрілу у день народження свого батька. З розповідей побратимів, коли почався мінометний обстріл, в окоп, де був Олександр, прилетіло. Він був вгорі - накрив собою побратима, який, Слава Богу,  вижив.

Ганна Осадко — дружина Олександра Осадка, письменниця, художниця, ілюстраторка книг, кандидатка філологічних наук.

Юлія Мусаковська — поетка, перекладачка. Авторка п’яти поетичних збірок: «Бог свободи» (2021), «Чоловіки, жінки і діти» (2015), «Полювання на тишу» (2014), «Маски» (2011), «На видих і на вдих» (2010).

Читайте також: «Вони мріяли повернутися додому з перемогою»: у Тернополі провели в останню путь чотирьох Героїв (відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео