Тамара Коблик

У музеї на Тернопільщині діє виставка борщівських вишиванок

На виставці можна побачити давні світлини, які розповідають про те, як одягалися борщів’яни більш як сто років тому

У Борщівському обласному комунальному краєзнавчому музеї оформили виставку борщівської вишиванки. Про це розповіли на сторінці музею у фейсбуці.

Вже стало доброю традицією, що щороку у цей час, ми запрошуємо Вас завітати до Борщівського обласного краєзнавчого музею, щоб побачити та помилуватися унікальними перлинами нашого краю – борщівськими давніми сорочками. Цей вересень не став винятком, - йдеться у повідомленні на сторінці Борщівського музею у фейсбуці.

Нині у трьох залах картинної галереї діє благодійна виставка «Борщівська давня сорочка». На ній представлено музейну колекцію традиційної ноші – борщівську народну сорочку. На виставці розміщено близько вісімдесяти давніх раритетів, на яких можна побачити значну кількість характерних для наших теренів технік вишиття та оздоби давнього одягу.

На виставці можна побачити давні світлини, які розповідають про те, як одягалися борщів’яни більш як сто років тому.

Естетичним доповненням виставкової експозиції є картини «Наш оберіг» та «Писанка» нашого відомого земляка-художника, члена НСХУ Василя Стецька.

Читайте також: «Здається, що немає більшої краси»: у тернопільському музеї відбулася виставка борщівських вишиванок (відео)

Фото зі сторінки Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею у фейсбуці

 

Вибір читачів за тиждень

Відео