Ростислав Фук

У Тернополі проводять вишкіл для анестезіологів (відео)

Зокрема, обговорювали види респіраторної підтримки та режими вентиляції легень

Освітній захід для лікарів-анестезіологів під назвою «Європейська школа з анестезіології» проводять у Тернополі. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Навчання присвячене темі дихальних шляхів та роботі респіраторної системи. Професія лікаря вимагає навчання та вдосконалення впродовж всього життя, тому ми постійно підвищуємо кваліфікацію, вивчаємо нові методики, - зазначив президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров.

Спікерами заходу стали провідні фахівці у сфері анестезіології. Серед них - ректор Національного медичного університету імені О.Богомольця Юрій Кучин.

Сьогодні з колегами обговорюємо одну з найважливіших тем – види респіраторної підтримки та режими вентиляції легень. Ці питання були актуальними під час пандемії COVID, залишаються такими і в контексті надання допомоги пораненим. Зокрема, під час пошкоджень грудної клітки, живота та голови, - зазначив Юрій Кучин.

За словами голови правління ГО «Асоціація анестезіологів Тернопільської області» Олега Ємяшева, в Україні діють лише 4 таких навчальних центри. Один з них знаходиться у Тернополі, який обрали для проведення освітніх заходів на конкурсній основі центральним офісом «Європейської спілки анестезіологів та інтенсивної терапії».

Фото, відео Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео