Тамара Коблик

У Тернополі відкрили центр ментального здоров’я (фото)

В центрі працюватимуть дипломовані спеціалісти Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського

Вчора, 5 квітня, у Тернополі відкрили центр ментального здоров’я, який функціонуватиме на базі Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Центр розраховано для надання психологічної допомоги в першу чергу студентам, військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особам. Однак звернутись сюди за допомогою можуть всі охочі. Тут будуть доступними послуги з арттерапія, ароматерапії, групові та індивідуальні практики психотерапії. В центрі працюватимуть дипломовані спеціалісти медичного університету. Окрім того, центр слугуватиме платформою для навчання нових спеціалістів першим навичкам надання психологічної підтримки.

Окрім даного центру, в області функціонує:

  • центр ментального здоров’я, який працює на базі КНП „Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня” Тернопільської обласної ради;
  • центр ментального здоров’я, який працює на базі КНП «Тернопільський обласний медичний центр соціально-небезпечних захворювань Тернопільської обласної ради»;
  • 10 кабінетів ментального здоров’я у Заліщицькій, Шумській, Великогаївській, Скалатській громадах, на базі закладів охорони здоров’я.

Варто зазначити, що 52 заклади охорони здоров’я уклали договір з НСЗУ за напрямком «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні», та забезпечують надання послуг з ментального здоров’я.

Сімейні лікарі, для забезпечення надання якісних послуг у сфері ментального здоров’я, проходять навчання з ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP. На даному етапі, із 747 лікарів, що надають первинну медичну допомогу 586 лікарів пройшли зазначене навчання.

Читайте також: «Скажи чесно, ти як?»: у Тернополі діє програма ментального здоров’я (відео)

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео