Тамара Коблик

У Тернополі відкрили соціальну пральню

Тут встановили пральні та сушильні машини, придбано засоби для прання для допомоги малозабезпеченим парафіянам та всім потребуючим тернополянам

На парафії УГКЦ св. Василія Великого міста Тернополя (мікрорайон «Новий світ») 7 грудня відкрилася соціальна пральня. У бічних та спеціально облаштованих приміщеннях на території громади встановлено пральні та сушильні машини, придбано засобами для прання для допомоги малозабезпеченим парафіянам та всім потребуючим тернополянам. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Настоятель храму отець Василь Савків зауважив, що «наявність у парафії соціальної пральні частково покращить побутове життя соціально незахищених осіб, даючи їм можливість безкоштовно випрати свої речі, адже чистий одяг - запорука здоров’я. 

Отець Роман Загородний, директор благодійного фонду «Карітас Тернопіль», подякував священникам та парафіянам за створення соціальної пральні, а також наголосив, що сім’ї ВПО, люди з інвалідністю, одинокі люди мають чудову нагоду випрати й висушити свій одяг.

Парафіяльний волонтер Мирослав Мороз зазначив:

Волонтерство - вияв любові до ближнього. Наше завдавання полягає в баченні потреби ближнього і наданні допомоги їм. Волонтерство характеризується бажанням йти назустріч тим, хто потребує. Я знаю таких осіб, які через хворобу чи поважний вік не можуть вийти зі своїх домівок. Тому нашим завданням є принести одяг до пральні, попрати і чистий одяг віднеси до потребуючих.

Фото пресслужби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео