Ростислав Фук

У Тернополі водій-порушник погрожував патрульним фізичною розправою (відео)

Як з'ясувалося, чоловіка ще у червні суд позбавив права на керування

поліція

Відеоролик про начебто незадовільну роботу патрульних поширив в  інтернеті житель Зборівського району. Чоловік таким чином вирішив уникнути як адміністративної, так й кримінальної відповідальності, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Поліцейські кажуть, відео вирване з контексту і демонструвало лише один бік конфлікту.

У ході перевірки стало відомо, що 18 липня «активіст» керував автомобілем «Mercedes-Benz» з явними ознаками несправності. Це помітив екіпаж патрульної поліції й подав водієві звуковий сигнал для зупинки.  Проте водій вимогу проігнорував і почав тікати, а патрульні - переслідувати його.

Заїхавши на територію гаражного кооперативу водій разом з пасажиром вийшли з буса через праві двері. Це зафіксували камери, встановлені в патрульному авто. 

Пасажир залишився на місці зупинки, а водій, обійшовши гаражі, покликав ще одного товариша, увімкнув мобільний й почав знімати свою версію подій, але тепер виступаючи у ролі пересічного перехожого.

Пасажир нецензурно висловлювався у бік патрульних, заважав працювати й погрожував фізичною розправою. На попередження щодо адмінвідповідальності чоловік не реагував і як результат - поліціянти затримали дебошира згідно зі статтею 173 (дрібне хуліганство)КУпАП, – йдеться в повідомленні.

Перевірили правоохоронці особу й водія-«блогера», який називав себе активістом. Як з'ясувалося, його ще у червні суд позбавив права на керування. Чоловік неодноразово провокував патрульних при виконанні службових обов'язків. У нього 17 притягнень до адмінвідповідальності, серед яких - перевищення швидкості та керування несправним авто.

Дані факти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до двох статей Кримінального Кодексу України: частина 2 статті 342  - опір працівникові правоохоронного органу та 343 - втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео