Тамара Коблик

У Тернополі за борги відключили від каналізації 38 абонентів

17 цих боржників оперативно врегулювали питання із заборгованістю

Водоканал нагадує тернополянам, що уряд скасував мораторій на відключення житлово-комунальних послуг боржникам, який діяв від 5 березня 2022 року. Тому «хронічних» боржників тепер відключають від каналізації. Віднедавна комунальне підприємство «Тернопільводоканал» відновив відключення «хронічних» боржників від каналізації. Про це повідомили у пресслужбі «Тернопільводоканалу».

Так, за минулий місяць без доступу до каналізації залишилися 38 осель наших споживачів. 17 цих боржників оперативно врегулювали питання із заборгованістю, — йдеться у повідомленні. — Їхні домівки підключили до каналізаційної мережі і сьогодні люди вже користуються послугою централізованого водовідведення.

У водоканалі зазначають, що відключення від каналізації — крайній метод роботи з недобросовісними споживачами, які місяцями боргують за комуналку і не бажають розв'язувати проблему жодними іншими способами. Тому у разі виникнення заборгованості за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення закликаємо не відкладати владнання справи, а звернутися за допомогою до працівників підприємства.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги у грудні 2023 року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео