Тамара Коблик

Унікальну скульптуру відомого американського митця подарували місту на Тернопільщині (фото)

Скульптура Мустанга є лише у Бозмені та в місті Осака, Японія, то ж наша у Копичинцях стала першою в Європі

Сьогодні у місті Копичинці встановили постамент «Мустанг» -  це подарунок від партнерського міста Бозмен (США). Про це розповів на сторінці Копичинецької міської ради у фейсбуці мер Богдан Келічавий.

Автор скульптури Джим Долан (Jim Dolan) - відомий американський скульптор. Він створює скульптури з металу вже більш як 50 років, у його портфоліо понад 170 масштабних творів публічного мистецтва та сотні приватних робіт. На знак солідарності з Україною, він подарував одну зі своїх робіт“ Мустанг” місту Копичинці як символ сили духу та незламності українського народу.

Скульптура Мустанга є лише у Бозмені та в місті Осака, Японія, то ж наша у Копичинцях стала першою в Європі, - розповів Богдан Келічавий.

Саме ця скульптура «Мустанг» - це потужний символ свободи та нескореності. Адже для американців -  кінь, що мчить вперед, уособлює незламність вільного духу, та прагнення до волі та незалежності.

Подарунок Джима Долана - це ще один вияв солідарності з Україною з боку світової спільноти. Це свідчить про те, що весь світ захоплюється мужністю та стійкістю українців, які борються за свою свободу. «Мустанг» - це не просто скульптура, а  також символ єднання двох народів та підтримки, де мистецтво також має важливе значення.

Щиро дякуємо за подарунок Джиму Долану та Ukraine Relief Effort за оплату доставлення скульптури з США в Копичинці. Просимо жителів Копичинецької громади прийняти подарунок наших американських друзів, - пише міський голова Копичинців. -  Для нас це велика честь мати такий подарунок саме у нашій громаді, тому за постаментом буде проводитися повноцінне відео спостереження.

Фото пресслужби Копичинецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео