Тамара Коблик

В Україні звільнять усіх обласних «воєнкомів», - президент

Таке рішення прийняли під час засідання РНБО

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що на засіданні РНБО було прийнято рішення про звільнення усіх обласних «воєнкомів». Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування, - йдеться у повідомленні Володимир Зеленського. - Реалізувати це рішення повинен Головком Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК буде перевірка СБУ.

Наразі відкриті вже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців ТЦК та СП, а також оголошено 33 підозри.

Також президент проанонсував засідання РНБО щодо ВЛК. Зараз відбувається перевірка, підготовка пропозицій. Рішення теж будуть.

Нагадаємо, останнім часом у Тернополі не обійшлося без скандалів та криміналу навколо Тернопільського обласного центру комплектування.

Як повідомляли нещодавно у поліції, працівника тернопільського військкомату викрили на сприянні виїзду чоловіків за кордон. У центрі комплектування заперечили причетність колеги до цієї кримінальної схеми.

Читайте також: У Тернополі рідні загиблого захисника звинувачують військкомат у недбалості (відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео