Тамара Коблик

Востаннє ремонтували 40 років тому: під Тернополем лагодять міст (відео)

109-метровий шляхопровід поблизу Великого Глибочка є другим за довжиною у Тернопільській області

На околицях Тернополя, неподалік села Великий Глибочок, триває ремонт шляхопроводу. Як повідомили в обласній Службі відновлення та розвитку інфраструктури, на половині переправи вже влаштували половину розподільчої плити, яку напередодні забетонували.

Розподільча плита є основою проїзної частини, саме на неї буде влаштовано асфальтобетонне покриття. Також на шляхопроводі влаштували монолітні залізобетонні лежні, відремонтували насадки і 5 ригелів, влаштували перехідні плити, деформаційні шви, встановили гранітний бордюр опори освітлення, триває укріплення конусів, – розповіли у відомстві.

Нагадаємо, 109-метровий шляхопровід поблизу Великого Глибочка є другим за довжиною у Тернопільській області. Він є складовою стратегічного транспортного коридору Р-41 Обхід Тернополя і востаннє ремонтувався 40 років тому.

Через загрозу руйнування Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт об’єкта, адже стабільне функціонування мостів під час воєнного стану необхідне для забезпечення логістики гуманітарних та військових вантажів, цивільної евакуації.

У червні Уряд виділив субвенцію для ремонту стратегічно важливої інфраструктури.

Відео Служби відновлення та розвитку інфраструктури

Вибір читачів за тиждень

Відео