Тамара Коблик

Завершується прийом проєктів на «Громадський бюджет 2024»

Проєкти повинні бути спрямовані на покращення інфраструктури громади

До 30 вересня включно жителі Тернопільської громади ще можуть подати проєкт на участь у «Громадському бюджеті 2024». Про це нагадують у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Станом на 28 вересня, на порталі «Громадський бюджет» зареєстровано 11 проєктів, 6 з яких великі та 5 – малі.

Серед запропонованих тернополянами ініціатив: облаштування спортивних локацій на території закладів освіти, дитячих майданчиків, реконструкція пришкільних територій тощо.

Нагадаємо, подати проєкти автори можуть двома способами: у паперовому вигляді через ЦНАП (вул. Князя Василя Костянтина Острозького, 6) та самостійно на порталі «Громадського бюджету».

До участі у конкурсі приймаються малі проєкти (вартість реалізації - від 1000 до 500 000 гривень) та великі проєкти (від 500 000 до 2 000 000 гривень).

Впродовж семи календарних днів з дня подачі проєкту автор підтверджує підтримку поданого проєкту голосами не менше 15 жителів громади, ідентифікованих за допомогою Bank ID/Mobile ID через Е-сервіс «Громадський бюджет».

Проєкти повинні бути спрямовані на покращення інфраструктури громади (наприклад: вулиці, парку, дороги, спортивного чи дитячого майданчика, територій школи, медичних закладів тощо).

Також цьогоріч згідно з Положенням «Про громадський бюджет» на проєкти категорії «Освіта» виділяється не більше 30% від загальної суми Громадського бюджету.

До слова, це лише прийом пропозицій та ідей, а от коли буде їх реалізація – стане відомо у 2024 році, враховуючи безпекову ситуацію в країні та багато інших чинників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео