Тамара Коблик

Житель Тернопільщини дав прикордоннику 100 фунтів стерлінгів хабаря

Чоловік пропонував гроші посадовцю прикордонної служби, аби незаконно перетнути кордон. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі

31-річний уродженець Тернопільської області запропонував прикордоннику гроші за сприяння безперешкодного перетину державного кордону у воєнний стан. Правоохоронці затримали правопорушника та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. За скоєне йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Факт надання неправомірної вигоди слідчі відділення №1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції задокументували на контрольно-пропускному пункті «Красноїльськ».

31-річний житель Тернопільської області під час проходження митного контролю, за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону, надав інспектору прикордонної служби 100 фунтів стерлінгів. Для подальшого документування протиправних дій чоловіка, працівники Державної прикордонної служби повідомили поліцейських.

Правоохоронці затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Читайте також: За 7 тисяч доларів на Тернопільщині допомагали «ухилянтам» уникнути мобілізації

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліцейські нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни.

31-річний житель Тернопільської області під час проходження митного контролю, за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону, надав інспектору прикордонної служби 100 фунтів стерлінгів

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео