Ростислав Фук

Житель Тернопільщини втратив чималу суму, бажаючи отримати допомогу від ООН

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження

У соцмережах шахраї під виглядом різних міжнародних організацій продовжують поширювати фейкові оголошення про оформлення так званої грошової допомоги, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Побачив в соцмережі повідомлення про гарантовану грошову допомогу від ООН мешканець Тернопільського району. Для того, щоб її отримати, потрібно було  заповнити анкету і він, не вагаючись, перейшов за посиланням. Дотримуючись вказівок, чоловік ввів свою персональну банківську інформацію, тож шахраї легко отримали доступ до його банківських рахунків. Як результат - потерпілий втратив 15 тисяч гривень.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

Вкотре наголошуємо, що інформація про державні виплати, порядок їх отримання є лише на офіційних сайтах. Не довіряйте повідомленням чи оголошенням від неперевірених джерел, а про виплати допомоги та компенсації краще дізнаватися з офіційних сайтів держорганів чи під час особистого візиту. Ніколи не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо дані платіжної картки помилково введені на шахрайському вебсайті, слід негайно заблокувати картку, - кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео