Ростислав Фук

Жителька Тернопільщини відповідатиме перед законом за жорстоке поводження з онуком

Інша внучка зняла на мобільний, як бабуся б'є і катує дитину, розповідають у поліції

поліція

До кременецьких правоохоронців надійшла інформація зі служби у справах дітей міської ради про факт домашнього насильства, злісного невиконання батьківських обов’язків та жорстокого поводження з малолітніми дітьми. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. 

Підставою для порушення кримінального провадження стало відео на якому бабуся, 58-річна жителька села Горинка, жорстоко поводиться з одним зі своїх онуків – б’є та катує. Поліцейські з’ясували, що подія відбувалася у вересні 2022 року, а відео на мобільний телефон зняла інша малолітня онука. Загалом в родині четверо дітей віком від року до десяти.

Зі слів потерпілого хлопчика, бабуся неодноразово вчиняє насильство відносно нього. В той день вона жорстоко з ним поводилася через те, що він не хотів виконувати її вказівки та допомагати у господарстві, – кажуть поліцейські.

Відомості за даним фактом внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 127 Кримінального кодексу – катування.

На цей час служба у справах дітей Кременецької міської ради прийняла рішення про вилучення дітей з даної сім’ї. Їх помістили до центру соціальної реабілітації. Мати дітей, котра виховує їх одна, ще має можливість повернути їх, якщо подбає про їхню безпеку.

Читайте також: Житель Тернопільщини побив до смерті односельця

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео