Оксана Бучко

У місті на Тернопільщині хочуть впорядкувати «доріжку здоров’я» вздовж Дністра

212379325_211154254343442_4540898639723986167_n
Триває відновлення історичного Сонячного пляжу в Заліщиках, що на Тернопільщині.

Наразі там провадиться вирішення юридичних питань землевпорядного характеру, що необхідно в тому числі для отримання ґрантів та коштів спеціальних урядових програм. Для повноцінного відновлення Сонячного пляжу вирішується також питання розблокування старовинних заїздів і проходів, один з яких - з мальовничим віадуком. Пришвидшити процес може кожен житель.

-На жаль, все це відбувається значно повільнішими (не залежними від ініціативної групи) темпами. Така реальність. Але віримо – «Все буде Сонячно», - пишуть у групі «Люблю Заліщики». - Волонтерський рух з відновлення Сонячного пляжу та «Стежки здоров’я» до каплиці з фігурою Матері Божої у с. Печорна та цілющим джерелом тимчасово перебував на вимушеній паузі. Вона була необхідна для просування наших спільних питань на документальному рівні. Роботі з різними компетентними чиновниками та органами влади. Не всі питання вже вирішили. Але з деякими нам би хотілось поділитись.

Тож серед кроків: 1. Питання відновлення пляжу та інфраструктури Дністра включили у Стратегію розвитку області до 2027 року. Тож є мотивація долучатись до необхідних до відновленню робіт. 2. Проект може брати участь у конкурсах та грантах. Для цього проводиться робота з документами. 3. Повноцінне відновлення пляжу включає в себе упорядкування так званої доріжки здоров’я до Дністра. Це можуть зробити за рахунок коштів міського бюджету. Але необхідно підтримати проект №3. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео