Ростислав Фук

Тернопільській лікарні передадуть сучасний апарат МРТ вартістю майже 35 мільйонів гривень

Загалом закупили 16 апаратів для українських медзакладів

У рамках державної закупівлі сучасний апарат МРТ вартістю майже 35 мільйонів гривень отримає Тернопільська обласна клінічна лікарня. Про це повідомили на сторінці Міністерства охорони здоров’я.

Загалом закупили 16 сучасних апаратів МРТ для українських медзакладів. Це вперше, коли держава централізовано купує це медобладнання у такій кількості, зазначають в МОЗ.

Загальна вартість договору склала 556,5 млн грн при очікуваній вартості 841,4 млн грн. Тобто економія на закупівлі склала близько 34%. 

Окрім Тернопільщини, апарати отримають також обласні клінічні лікарні Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Рівненської, Харківської, Херсонської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Медобладнання дозволяє швидко та якісно проводити дослідження центральної нервової та серцево-судинної систем, черевної порожнини, малого таза, ортопедії, а також мамографічні дослідження тощо, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні знову можна буде відкрити лікарняний дистанційно: яких пацієнтів це стосується

Навіщо робити кардіограму та як зробити її безоплатно

Фото МОЗ

Вибір читачів за тиждень

Відео