Ростислав Фук

«Зміни та вдосконалення»: новий головнокомандувач ЗСУ зробив першу заяву

Сирський каже, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні

Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на шляху до перемоги. Про це йдеться в заяві головнокомандувача ЗСУ, генерал-полковника Олександра Сирського, пише Уніан.

Він зазначив, що на порядку денному стоять нові завдання.

Насамперед – це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів, - зазначає Сирський.

За його словами, потрібен найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин. При цьому додав, що  це було і залишається основним завданням військової логістики. 

Знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці – завдання штабів усіх рівнів. Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів, - каже Сирський. 

Головнокомандувач додав, життя і здоров’я військовослужбовців є головною цінністю української армії, тому актуальне дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу.

Сирський наголошує на необхідності запровадження нових технічних рішень, збільшення застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби. При цьому зазначає, що це є одним з майбутніх векторів побудови перемоги у  нашій визвольній війні. 

Новий головнокомандувач каже, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні. Він подякував всім, з ким служив в лавах Сухопутних військ Збройних Сил України та ОСУВ «Хортиця». Також подякував кожному солдату, сержанту, офіцеру та генералу за спільну реалізацію оперативних планів, що дало змогу зберегти життя тисячам мирних громадян та врятувати від окупації територію України.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на це місце генерал-полковника Олександра Сирського, який раніше керував Сухопутними військами.

Читайте також: Територіальним центрам комплектування дозволили працювати цілодобово

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео